Anderledes Uge i musikskolen 6.-9. februar

tor 05.01.2017 10.27 -- pothu

Musikskolen holder Anderledes Uge i uge 6, dvs. 6.-9. februar 2017, og tilmeldingsfolderen skulle gerne have nået alle elever. I Anderledes uge er den normale undervisning afløst af projekter, hvor musikskolens elever deltager i aktiviteter på tværs af instrumentgrupperne.

Omdrejningspunktet for dette års Anderledes Uge er, at det i år er 50 år siden, at The Beatles udgav deres album Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band. Ugen er opbygget omkring et fælles projekt for alle, men også med andre workshops, og de tre første dage foregår med fællesprøver og workshops, og torsdag den 9. februar kl. 19 er der stor koncert i Hallerne i Asnæs, hvor vi skal præsentere resultaterne af vores arbejde for et stort publikum, hvor din familie og venner er velkomne. Det betyder, at du, alt efter hvilke workshops du tilmelder dig, kan vælge at deltage to, tre eller fire dage alt efter tid, lyst og energi. Læs om de forskellige workshops i folderen, tal med din lærer om mulighederne - og meld dig til ved at udfylde tilmeldingsblanketten, som du finder midt i folderen. Du skal aflevere tilmeldingen til din lærer eller til musikskolens kontor senest den 27. januar.

Mere om ugens tema:

En ny identitet
Verdens mest indflydelsesrige band i musikhistorien, The Beatles, var i 1967 på toppen, havde turneret i USA, og oplevede mærkeligt nok at den store succes - og det store pres som fulgte med - førte til en form for kunstnerisk krise. Derfor fik de ideen om at ‘blive nogle andre’ for igen at kunne udfolde sig frit. De opfandt det fiktive band ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’, som kunne fungere som deres ‘alter ego’, dvs. deres ‘anden identitet’. Det blev baggrunden for en helt særlig musikudgivelse, som det tog 129 dage at indspille, og som i dag er solgt i 32 millioner eksemplarer verden over. ”Musikken er fantastisk, men også temaet med ’alter egoet’ er super aktuelt for unge mennesker i dag”, fortæller musikskolens souschef Poul Thunbo og fortsætter: ”Udover at alle unge mennesker kæmper for at finde deres egen identitet, er det også aktuelt på diverse sociale medier, hvor vi fremstiller os selv på den mest attraktive måde, en overfladisk facade, hvor man aldrig helt ved, hvem der gemmer sig bag person- profilerne. Vi synes, at Sergeant Pepper konceptet er ligeså revolutionerende idag 50 år efter - idet det giver os inspiration til at være mennesker i konstant forvandling og bevægelse - men også til at være søgende mennesker, som samtidig er autentiske og har mod til at være sig selv”.

Et helt nyt værk
Komponist og klaverlærer i musikskolen Hanne Helledie har til lejligheden komponeret et helt nyt værk over titelnummeret fra Sgt. Pepper-albummet med titlen "Never Stay The Same" (Sergeant Pepper Is Back!). Til koncerten den 9. februar bliver der således tale om intet mindre end en uropførelse, og herudover vil man kunne høre de fleste af numrene fra Sgt. Pepper-albummet arrangeret for diverse orkestre og kor, og flere af dem for alle musikskolens instrumentgrupper i et stort orkester. Musikken bindes til koncerten sammen af kulturformidler og guitarist Niels Bugge, som vil øse af sin store viden om Beatles. Til koncerten er der gratis adgang og alle er velkomne!