Finalister til Talent på Spil fundet

tor 09.04.2015 09.58 -- pothu

Onsdag aften dystede 16 talentfulde elever fra Odsherred Musikskole med hinanden om, hvem der skulle have de eftertragtede finalepladser til Talent på Spil 2015 den 19. maj på Elværket i Holbæk. Aftenen bød på mange fine præstationer, og dommerkommiteen kom på en svær opgave. Dog  kunne de efter tre kvarters votering offentliggøre, at Maria Michela Nolsøe Lund, sangerinde på 19 år og Niels Ulrik Bentzen, vibrafonist på 17 år bliver de to finalister, der skal repræsentere Odsherred Musikskole i talentkonkurrencen. Maria sang med stort overskud Rodney Tempertons ’Miss Celie’s Blues’ akkompagneret af en trio med klaver, kontrabas og trommer, mens Niels på charmerende vis leverede Chick Coreas ’Armandos Rhumba’ på vibrafon akkompagneret af sin lærer på marimba. De to finalister har dermed – udover finalepladserne i Holbæk – sikret sig en kontant pengepræmie på 2.000 kr.

Dommerpanelet
Ved den lokale udvælgelseskonkurence onsdag aften på Mejeriet i Asnæs, bestod dommerpanelet af Rasmus Grosell, viceforstander på Den Rytmiske Højskole og efterspurgt trommeslager, komponisten, korlederen og pianisten Anna Karina Berg samt musikskoleleder Bjørn Monberg. I pausen, hvor dommerne voterede, sikrede orkestret ’The Dubious Ducks’, at publikum ikke kedede sig. Også her var musikskolens sal sprudlende af talent!

Finale i HolbækDe to finalister skal den 19. maj i Holbæk dyste med yderligere fire finalister fra hhv. Holbæk og Kalundborg Musikskoler om den fine titel som vinder af Talent på Spil 2015 samt et præmiebeløb på 15.000 kr. Ved finalen er der også kontante præmier til 2. og 3. pladsen på hhv. 10.000 og 5.000 kr. Den store finale, som er en offentlig koncert med gratis adgang, bliver med solo-oboisten Henrik Goldschmidt og jazz-sangerinden Cæcilie Norby som dommere. Dommerne giver, på finaleaftenen, hver deltager en skriftlig udtalelse om niveau og udviklingspotentiale.

Om Talent på SpilTalent på Spil er en konkurrence for musikskoleelever med det formål at støtte musikalske talenter i Nordvestsjælland. Konkurrencen er for solister (evt. m. akkompagnement) som ikke er fyldt 20 år. Konkurrencen er et samarbejde mellem Sparekassen Sjælland, Nordvestnyt og de tre kommunale musikskoler i Kalundborg, Odsherred og Holbæk. De skiftende fotos øverst:
 Finalisterne Niels Ulrik Bentzen og Maria Nolsøe Lund.

Deltagere fra venstre: Lukas Brandt Pallesen, Abi Pabiya Vivikumar, Amalie á Grømma, Simone Bjergskov Nielsen, Johanne Mulvad Groot, Maria Nolsøe Lund, Sonja Ulstrup, Frederik Hagelund Leth (bagerst), Alberte Stegmann, Niels Ulrik Bentzen (bagerst), Svea Stegmann, Isabella Nyborg, Emilije Malou Rasmussen, Laura de Boer, Simon Sebastian Odgaard Jensen og Nikolaj Prescott Simonsen. Dommere fra venstre: Rasmus Grosell, Anna Karina Berg og Bjørn Monberg.