En del af Odsherred Kommune

Odsherred Musikskole i Danmarks største musiktræf

man 24.04.2017 10.18 -- pothu

Odsherred Musikskole deltager søndag den 7. maj med op mod 60 elever i dette års Musikskoledage i Tivoli. Omkring 245 koncerter med 6.000 medvirkende bliver afholdt på 14 scener i den gamle have.

Et mangfoldigt program
Musikskoledagene har i år måtte afvise enkelte ensembler pga. den store interesse blandt musikskolerne, hvilket viser den store interesse rundt omkring i kommunerne for at spille, synge og danse. Et dyk ned i programmet vidner da også om, at gæsterne bliver præsenteret for en bred vifte af musikgenrer.

Fire ensembler fra Odsherred
Besøger man eventen om søndagen, kan man stort set hele dagen høre elever fra Odsherred Musikskole: På ’Den grønne scene’ kan man høre North West Percussion kl. 11.30, kl. 14.30 er det Blokfløjteensemblet der optræder i ’Orangeriet’. Kl. 15.15 spiller folkemusikorkestret Folkemusen i ’Glassalen’ og kl. 20.30 bliver det Odsherred Musikskoles Big Bands tur, også i ’Glassalen’.

Belønning for mange øvetimer
”Vi er glade for, at vi også i 2017 kan give vore elever og deres familier muligheden for at opleve denne fantastisk hyggelige begivenhed, og samtidigt er det ligeså vigtigt, at give det store publikum i Tivoli chancen for at høre vores dygtige ensembler. Det er ved særlige begivenheder som denne, at resultatet af elevernes mange øvetimer rigtigt viser sig” siger Odsherred Musikskoles souschef Poul Thunbo.

Flere nyheder
Blandt årets nyheder finder man bl.a. en ny singer-/songwriterscene på 1. sal i ”Woodhouse” - med udsigt til Plænen.  Her vil eleverne optræde med egne kompositioner og sange. Tanken er at sætte fokus på de unges egne evner til at skabe ny musik & tekst. Programmet byder også på musikparader, promenadekoncerter, ShuBiDua-sange, Frank Sinatra-klassikere, heavy rock, steelbands og salsa. Det er som om, at kormusikken har et solidt tag i mange musikskoler; der bliver mulighed for at opleve et kor med 220 sangere på Plænen.

Underdirektør for Kultur i Tivoli, Nikolaj Koppel siger om Musikskoledagene:

”Musikskoledagene i Tivoli giver mange børn og unge mulighed for at teste sig selv foran et publikum på en af Tivolis velkendte scener. Vi er i Tivoli stolte af at være med til at bidrage til Danmarks musikalske vækstlag på denne måde – og af at give en masse unge en helt speciel oplevelse, der kan nære motivationen.”