Laura de Boer og Rum!Klang
Laura de Boer

Laura de Boer har været afsted på Rum!Klang – her fortæller hun om, hvad det betyder at kunne dyrke musik i et koncentreret forløb, hvor fokus er på at skrive og skabe sin egen musik.

Laura har været elev på Odsherred Musikskole i en årrække og fornylig har hun startet et band op. Hendes medbandmedlemmer tænkte at det kunne være en god starter for bandet at deltage på Rum!Klangs sommerworkshop for at få en fælles musikoplevelse som de kunne tage afsæt i, når de skulle i gang med at spille. På workshoppen skal man skrive sin musik og tekster selv.

Om det fortæller Laura: ” Det var svært at komme i gang med at skrive teksterne, men når man så var kommet i gang og havde arbejdet med melodien, så gav det mere sig selv; så fandt ordene vej. Vi skulle arbejde med melodier med enkelt akkorder. Det at finde melodien går meget lettere”. Laura forklarer videre, at det var fedt at opdage, hvor overraskende let for hende det var at lave og arbejde med melodier og at det stod i kontrast til, hvor anderledes det var, når teksterne skulle skrives og der skulle rimes og teksten skulle passe til melodien.

Efter workshoppen fortsætter inspirationen

Laura er fortsat med at skrive melodier og tekster efter workshoppen. Det er derfor, det er godt at deltage, det giver god inspiration, som man så kan arbejde videre med, når man er hjemme igen. Hun fortæller, at det at have tid til at dyrke sangskrivningen mere end hun gør, er et ønske for fremtiden. Det giver mening at skabe sin egen musik og selv synge og være med i alle de forskellige dele af processen med at skabe.

På Rum!Klangs workshop bliver man om formiddagen delt ind i grupper, der er sammensat på forhånd. Om eftermiddagen synger alle sammen i et stort kor. Til sidst i workshopforløbet arbejdede Lauras gruppe på fælles at gennemspille de sange, der var blevet skabt i løbet af workshoppen med henblik på at kunne opvise dem til koncerten på workshoppens sidste aften. På workshoppen er der hver aften Åben Scene, der har den funktion i workshoppen, at alle kan komme op og spille det de arbejder på. Man kan også improvisere frit på scenen med både nye og gamle sange og melodier. Laura deltog på Åben Scene to gange, hun fortæller, at samtidig med at det betød at hun overskred en grænse, så var det fedt at prøve kræfter med det spontane og at være på.

Laura de Boer

• er talentelev på Odsherred Musikskole og har blandt andet sunget i kor, spillet blokfløjte. Pt. spiller hun klaver og går til solosang.
  • går på Musikteori-hold
  • har startet et band op; det giver mening at lave sin egen musik.
  • har deltaget i Rum!Klangs workshop sommer 16.
  • har været deltager på EDERED International teatercamp sommer 16
  • deltog i Musikskolens camp i uge 42 i 16. Der er øvegange på Als og opvisning i Sønderborg
  • starter til næste skoleår på Viby efterskole; musik, dans og teater

Rum!Klang - Musikalske workshops for musikskoleelever i Region Sjælland

Rum!Klang er en fire dages musikalsk workshop, en sommercamp, hvor deltagerne skaber musik af allerbedste slags. Det er for alle mellem 12 og 25 år, der har lyst til at komponere, improvisere og i det hele taget skabe musik. Alt sammen under kyndig vejledning af et fantastisk lærerteam. Et ekstraordinært projekt til dig, der ikke kan lade musikken være.