Trompet/cornet

Fra 3. klasse

Trompeten er det højest klingende messingblæseinstrument og er lavet af messingrør der er bøjet til en grov spiral. Trompeter har man kendt helt tilbage til før 1500 f.Kr., men trompeten som vi kender den i dag er ca. 200 år gammel. Lyden laver man ved at blæse luft gennem lukkede læber og det skaber en "buzz"-lyd i mundstykket. Det sætter en vibration i gang inde i trompeten. Du kan ændre tonen ved at stramme eller afslappe læbestillingen. Trompeten har også tre ventiler som kan trykkes ned, så tonen ændres.

Trompetundervisning tilbydes som hold- eller soloundervisning. Hvis man vælger holdundervisning, afsætter vi 15 min. pr. elev og prøver at matche elever med ensartede forudsætninger. Soloundervisning er 22½ min. pr. uge. Efter samråd med læreren kan viderekomne elever vælge 30 eller 45 min.

Se også Odsherredgarden