Anderledes Uge med Carl Nielsen tema

man 15.12.2014 14.05 -- pothu

Tilmeldingsfolderen til musikskolens Anderledes Uge 2015 uddeleles til alle elever her før jul, og du kan også finde den via dette link:

Tilmedingsfolder Anderledes Uge 2015

Om Anderledes Uge 2015

I 2015 er det 150 år siden den verdensberømte danske komponist Carl Nielsen blev født. Det fejres i hele verden og også i Odsherred Musikskole.

I musikskolens Anderledes Uge 2015 kan du være med til at lave en fortløbende musikfortælling om Carl og hans musik. Fortællingen vil handle om hans barndom og ungdom frem til hans gennembrud som komponist, og vi vil spille og synge en masse af hans musik.

Fortællingen vil bygge på Carl Nielsens egen bog, som hedder ”Min fynske barndom”. Komponisten Bodil Heister har skrevet bogen om til børnebog og lavet mange af de musikarrangementer vi skal spille og synge.

En af de særlige ting ved Carl Nielsen er, at samtidig med, at han var en af Europas største komponister og skrev fin, elitær musik som store symfonier og korværker og var rektor for Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, så var han folkelig helt ind i knoglerne. Han voksede nemlig op i et fattigt håndværkerhjem på Fyn og blev allerede som ganske lille dreng spillemand. Som spillemand rejste han rundt med sin far og spillede til små og store fester.

Han kendte derfor til alle slags mennesker og har komponeret musik til os alle sammen. Han har skrevet mange af de sange, som vi kender i dag: Jens Vejmand, Jeg ved en lærkerede og Solen er så rød mor. Faktisk er han dén komponist med flest melodier i Højskolesangbogen.

Carl Nielsen var kun 1,62 meter høj, men hans musik er kendt i hele verden.

Vi glæder os til at se dig i uge 5 !