En del af Odsherred Kommune
Talentlinjen

Talentlinjen er et tilbud for dig med særligt talent og interesse for musik.

Talentlinjen har til formål at bringe dig op på et niveau, der svarer til optagelseskravene til MGK (konservatorieforberende kursus). Det er ikke noget krav, at du ønsker at gå den vej, men muligheden er der.

For at komme på talentlinjen skal din lærer anbefale dig, og vi forudsætter, at du passer timerne og forbereder dig omhyggeligt.

Undervisningen, som udover ekstra undervisning i dit hovedfag kan omfatte klaver, teori og sammenspil - tilrettelægges individuelt efter dine behov.

Prisen varierer, efter hvor meget undervisning du har lyst til og behov for, og den aftales, inden undervisningen går i gang.

Fokus på talentpleje

Udover Talentlinjen har musikskolen også fokus på talentpleje på andre områder. 

Et eksempel er "Power Percussion", som er et 2-årigt projekt for de yngste slagtøjselever med interesse for klassisk slagtøj. Kort beskrevet er det et systematisk træningsprogram, der henter inspiration fra idrættens talentpleje. Eleverne går til undervisning to gange ekstra om ugen udover deres almindelige timer og styrkes således i deres musikalske, tekniske og teoretiske udvikling.

I "Power Percussion"-programmet er undervisningen baseret på hold med 3-4 elever, som undervises og spiller sammen.

"Power Percussion"-programmet støttedes økonomisk af Kulturstyrelsen i 2011, ligesom musikskolen også i 2014 har modtaget tilsagn om støtte til talentudvikling indenfor slagtøjsområdet.