En del af Odsherred Kommune
Accordeon/harmonika

Fra 2. klasse

Accordeon er faktisk et blæseinstrument ligesom f.eks. blokfløjten, for midt i instrumentet sidder en blæsebælg, der puster luft ind og får små metaltunger til at give lyd. Den er et godt begynderinstrument, som du hurtigt kan få til at lyde godt. Musikskolen har små børneinstrumenter, som man kan leje, så det er muligt at starte allerede i 2. klasse. Mange kender harmonikaen fra folkemusikken, tango og østeuropæisk musik, men man kan spille næsten al slags musik på den, og du vil hurtigt få mulighed for at spille sammen med andre.


Forskellen på en harmonika og en accordeon er, at på harmonikaen spiller man melodien i højre hånd og akkorder i bassen i venstre hånd. På en accordeon kan man spille melodier i begge hænder, og det betyder, at man f.eks. kan spille musik, som er skrevet for klaver.


Harmonikaundervisning tilbydes som hold- eller soloundervisning. Hvis man vælger holdundervisning, afsætter vi 15 min. pr. elev og prøver at matche elever med ensartede forudsætninger. Soloundervisning er 22½ min. pr. uge. Efter samråd med læreren kan viderekomne elever vælge 30 eller 45 min.


Se også Karrusel